Åbningstider:
Man: 9-18
Tirs - Tors: 9-17
Fre: 9-12

Myofascial Decompression (MFD)

f/61754580_10219083103939673_6950602118361251840_n.jpg

Lider du af sportsskader med nedsat bevægelighed og stift bindevæv:

Så kan Myofascial Decompression virkelig hjælpe dig med at få bevægeligheden tilbage.

I behandlingen er her fokus på Bindevævet/ Fascierne i musklerne.

Du kan også booke denne behandling hos Thorbjørn, der er uddannet Myofascial Decompression behandler og arbejder her i klinikken.

På:

https://system.easypractice.net/book/crossroads-gym-ivs

MFD er helt nyt i Danmark.

Behandlingen bliver brugt af atleter verden over, blandt andet til OL.

I modsætning til traditionel cupping, hvor den behandlede er passiv, er man ved myofascial decompression cupping aktiv og der udføres bevægelse eller udstrækning af musklen imens cuppingen foregår.

MFD er den eneste modalitet i manuel medicin, der er dekompressiv i naturen. De negative trykkræfter muliggør forøgelser i rummet i muskuloskeletal systemet for forbedret vævsglidning og mobilitet

Du får øget effektiviteten af ​​bevægelse med negative trykværktøjer gennem fascial mobilitet og neuromuskulær system.

MFD adresserer bindevævsbegrænsninger ved at forbedre mobiliteten af de bløde vævslag.
Brug af negativt tryk med sugekopper skabes der mellemrum mellem de bløde vævslag, der gør det muligt for hvert lag at glide på hinanden med nedsat viskositet og forbedret bevægelseseffektivitet.

Du vil via Cupper der enten sidder på nogle minutter, eller jeg vil glide med Cupperne for at løsne bindevævet og hermed få større bevægelse i din medtagne område.

Behandlingen er godt for alle sportsgrene uanset hvilket niveau du træner på.

Gennem behandlingen med MFD afsløres det hvilke områder, der skal optrænes videre med. Er det: Mobilitet, Motorisk kontrol, Tilstand eller Stabilitet

Hvorfor virker dekompression?

 • Frigør tonic, tætte, lette muskler
 • Sænker fortykning i specifikke myofasciale lag
 • Slipper udløsningspunkter, der indfører blod flow og næringsmiddeludveksling
 • Trækker dybt bindevæv elementer ud, der er dysfunktionelle mest vigtigere kollagen tværbinding og mobilisering af viskøst grundstof

 

Hvad er Fascia? 

Hold det elastisk og spændstigt hele livet og undgå skader

Fascia erobrer verden over, og ikke uden grund. Forskningsverdens store interesse på kroppens bindevævsstrukturer (Fascia) betyder, at vi i dag ved meget mere og der kommer hele tiden mere viden og handlemåder, så vi ved, hvordan vi kan påvirke kroppens fasciastrukturer via træning, bevægelse og behandling. 

De fleste trænings- og sportsgrene har deres primære fokus på muskel-og kredsløbstræning og glemmer at inddrage hele kroppen.
Bindevævet er gået fra at blive opfattet som passivt og uinteressant del af vores krop til at være et emne med stor fokus inden for forsknings verden. For bindevævet er kroppens lim og kan have stor betydning for vores sundhed. Forskerne har i de sidste 10 år haft fokus på bindevævet. Det skyldes især at bindevævet, man troede ingen betydning havde, men blot var poser omkring musklerne, viser sig at være smækfyldt med nerver. Vores kropsfornemmelse, hvordan vi sanser kroppen og vores omgivelser, man taler om det er vores 6. sans.
  
Bindevævet er det nye i forbindelse med ryg-, skulder- og nakkesmerter, kroniske smerter og dårlig holdning. Svaret på mange dårligdomme ligger gemt her.Hvad kan vi gøre?

Vi ved, at vi ældes, og det gør bindevævet også, spørgsmålet er, kan vi gøre noget? Den gode nyhed er, at der er noget at gøre. Vi kan nemlig selv være med til at påvirke aldringsprocessen i vores bindevæv, det er en langsom proces, men muligt med målrettet træning.  

Træning hjælper, fordi bindevævscellerne jævnligt skal trækkes i, hvis de skal holde sig fugtige, spændstige, elastiske og stærke. Det sker, når vi bevæger os. Når cellerne kan mærke, at de bliver trukket i, giver de signal til, at der skal laves forstærkninger af bindevævet.

 

Kontraindikationer

 • Uhelbredelige sår.
 • Hæmofili, leukæmi, aktiv TB
 • Senere stadier af graviditeten.
 • Influenza med feber.
 • Moderat / alvorlig anæmi.
 • Moderat / svære hjerteproblemer.
 • Vaskulitis.
 • Aktiv kræft.
 • Leukæmi.
 • Aktiv Tuberkulose.

Book din tid i dag

bubblemedia