Åbningstider:
Mandag - Tirsdag: 9-18
Onsdag - Fredag: 9-17
Lørdag: 9-12

Posturologi

Posturologi er beskrivelsen og behandlingen af menneskets stilling (positur) i rummet.

Den er en forholdsvis ukendt videnskab, men er accepteret af Universiteter i Amerika, Frankrig og Italien, bl.a. l´Academie`de Medicine, Frankrig og American Academy of Neurologi.​

Kroppen har muskler som dels bruges til bevægelse (de fasiske) og dels bruges til at støtte skelettet (de toniske). Begge er de under nervesystemets kontrol.
Vi kan stå op på grund af spændthed i nogle muskler, men denne spændthed er ikke under vores viljes kontrol. Den er reguleret fra hjernen og påvirker kroppens stilling (postur). Spændtheden er til tider ikke ens i begge sider af kroppen og medfører derfor en skævhed i vores stilling i rummet.
Skævheden kan forårsage smerter, især når den har været der længe.

Hverken vilje, massage eller træning kan regulere de spændte muskler, idet spændtheden er styret af hjernen, ud fra de oplysninger den får fra kroppen.
Beskeden fra kroppen kommer hovedsageligt fra øjne og fødder, men også fra sensoriske (følsomhed i) muskler.

En posturologisk behandling består af forskellige test af kropsholdning og -stilling med henblik på at finde årsager til eventuelle skævheder og/eller smerter.
Efter testen kan jeg enten via øreakupunkturen, posturologiske såler (2-3mm indlæg samt evt. neurochip) og/eller kraftige magneter rette op på eventuelle skævheder i kroppen samt fjerne smerter.
Metoden er yderst effektiv og der er øjeblikkelig effekt.

Jeg tilbyder

Jeg tjekker alle mine patienter for et posturologisk problem.​

Læs mere om et eksempel på en posturologisk behandling her:

Først beder jeg vedkommende om at stå afslappet foran spejlet. Så tjekker jeg via forskellige tests om skulderlinien er lige, om bækkenet er lige, hvordan fodstillingen er og om øjemuskulaturen er slap. Man tjekker også om kæbemuskulaturen er spændt.
Lad os sige at skulderlinien ikke er lige. Det første jeg herefter undersøger er kæben og dennes muskulatur. Ved at lave det vi kalder papirtesten (man de aktiverer trigeminusnerven ved at sætte et stykke papir ind mellem tænderne i den side hvor jeg tidligere (ved tjek af skulderlinie) har set at muskeltonus er højst. Hvis patienten retter op (bliver lige) ved denne test, har jeg fået bekræftet at skævheden kommer fra et kæbeproblem. Jeg finder nu ved hjælp af elektrisk punktsøger et kæbepunkt i øret, behandler først dette med strøm og dernæst sætter jeg en nål. Hvis min undersøgelse/test har været optimal, skal patienten nu rette op/blive lige ved isætning af denne ene nål. Allerede på dette stadie mærker nogen at noget af smerten forsvinder.

Herefter foretager jeg selve smertebehandlingen. Dette foregår ved at finde ømme punkter i øret med en trykpen. Punkterne relaterer til de områder patienten har ondt, lænd, iskias ben, skulder osv. For hver nål jeg sætter kan jeg bede patienten om at mærke efter om smerten har fortaget sig. I de fleste tilfælde går patienten uden smerter allerede efter første behandling.

Ved eksempelvis voldsomme kæbespændinger vil smerten som regel komme igen, om end sjældent i samme omfang og der skal en eller flere behandlinger til inden man er helt uden smerter. Imellem hver behandling skal patienten lave anviste kæbeøvelser og evt. gå med nordpolsmagneter på kæben.

Sommetider er jeg nødt til at sende patienten til tandlægen. Hvis man f. eks. Har et skævt bid, der er evt. noget skjult betændelse under en plump, måske er en plump lavet for høj og giver et forkert tryk på kæben. Dette kan især ved hårdt sammenbid give voldsomme smerteproblemer i kroppen (ofte i skulder og nakke, men også andre steder).

Smerterne kan også skyldes både et kæbeproblem og eksempelvis et fodproblem. F.eks. kan hælbenet vippe ind mod midten som resulterer i en hallus valgus.

Smerterne skyldes evt. både et øje, fod og kæbeproblem. Ved øjemuskulatur problemer kan en nordpolsmagnet ved øjet være en god ide. Bærer man briller, er det vigtigt, at disse er tilpasset fuldstændig og ikke glider ned på næsen. Glidende overgang i brillen kan hos mange give store problemer. I posturologiens verden er det bedst med to sæt briller i stedet for glidende overgang.

Uanset hvad der er årsag til smerter i kroppen behandles kæben altid først hvis denne er involveret i problemet.
Problemer som hovedpine, øresusen eller tinnitus og svimmelhed kan også skyldes et posturologisk problem.
Ca. 70 - 80 % af alle smertepatienter har et posturologisk problem.

Kan du genkende dette, så har du måske har et Posturologisk problem.

 • Smerterne er værst om morgenen
 • Smerterne kommer eftermiddag/aften
 • Smerter som tiltager ved gang
 • Smerter fra hofter, knæ og lænd, der tiltager ved gang
 • Ondt i nakken
 • Hyppige hovedpiner
 • Smerter i den ene side af kroppen
 • Balanceproblemer
 • Hovedpine bag øjnene
 • Indlæringsvanskeligheder
 • Højre-venstre forvirret
 • Svært ved at finde vej
 • Svimmelhed

 Såler.

Stillingen af bækkenet og lændehvirvlernes placering i forhold til hinanden afgøres af fodens samarbejde med Årsagen til at fodens trykfølere ikke virker optimalt, er fodtøj hvor sålen er udformet med støtte i svangen (fodformet).

Behandling med mekaniske indlæg (fodformede indlægssåler) er en dårlig behandling. De mekaniske indlæg gør fodens muskler ”dovne”. Fx forværres en platfod hvis der bruges indlægssåler og konsekvensen er problemer i ryggen.

 

Andre fodstillinger: Hvis den ene fod trækker bækkenet i én retning (vender ud- eller indad) og den anden fod trækker i en anden retning, sker der en rotation i bækkenet. Jo mere asymmetrisk fodstilling der er, jo mere rotation i bækkenet og jo større problemer i ryggen, som fx scoliose.

Skæv ryg: Medfødt skæv ryg, ses kun hos evnesvage og ved meget sjældne sygdomme. Skævheder i ryggen udvikles, når man begynder at gå på fødderne og gå med forkert fodtøj. De kan også udvikles, når fodstilling og øjenstilling, som påvirker samsynet, smelter sammen i 8 – 13 års alderen. Disse to funktioner er de vigtigste for ryggens holdning.

Fodtøj skal være så tæt som muligt på ingen fodtøj! Dvs. at foden skal kunne bøjes, når man tager et skridt, på samme måde som hvis foden var bar. Køb aldrig sko med støtte i svangen, det vil få svangens muskler til at slappe af, gøre foden mere plat og give forkert tryk. Jo mere svangstøtte, jo større risiko for platfod og nedsunken forfod. Det er især vigtigt, at børn får bøjelige sko uden svangstøtte.

En vis hælhøjde er acceptabel, den flytter vægten frem, men forstyrrer ikke fodens funktion.

 

bubblemedia