Lider du af sportsskader med nedsat bevægelighed og stift bindevæv? Så kan Myofascial Decompression virkelig hjælpe dig med at få bevægeligheden tilbage. I behandlingen er der fokus på bindevævet/fascierne i musklerne.

Du kan også booke denne behandling hos Thorbjørn, der er uddannet Myofascial Decompression-behandler og arbejder her i klinikken. Book ham her: https://system.easypractice.net/book/crossroads-gym-ivs

MFD er helt nyt i Danmark. Behandlingen bliver brugt af atleter verden over, blandt andet til OL. I modsætning til traditionel cupping, hvor den behandlede er passiv, er man ved myofascial decompression-cupping aktiv, og der udføres bevægelse eller udstrækning af musklen, imens cuppingen foregår.

MFD er den eneste modalitet i manuel medicin, der er dekompressiv i naturen. De negative trykkræfter muliggør forøgelser i rummet i muskuloskeletal-systemet for forbedret vævsglidning og mobilitet. Du får øget effektiviteten af ​​bevægelse med negative trykværktøjer gennem fascial mobilitet og neuromuskulær-system.

MFD adresserer bindevævsbegrænsninger ved at forbedre mobiliteten af de bløde vævslag. Ved brug af negativt tryk med sugekopper skabes der mellemrum mellem de bløde vævslag, der gør det muligt for hvert lag at glide på hinanden med nedsat viskositet og forbedret bevægelseseffektivitet.

Enten sidder cupperne på dig i nogle minutter, eller også vil jeg glide med cupperne for at løsne bindevævet og hermed få større bevægelse i dit medtagne område. Behandlingen er godt for alle sportsgrene uanset hvilket niveau, du træner på.

Gennem behandlingen med MFD afsløres det hvilke områder, der skal optrænes videre med. Det kan f.eks. være mobilitet, motorisk kontrol, tilstand eller stabilitet.

Hold det elastisk og spændstigt hele livet og undgå skader.

Fascia erobrer verden over – og ikke uden grund! Forskningsverdens store interesse på kroppens bindevævsstrukturer (Fascia) betyder, at vi i dag ved meget mere, og der kommer hele tiden mere viden og handlemåder, så vi ved, hvordan vi kan påvirke kroppens fasciastrukturer via træning, bevægelse og behandling.

De fleste trænings- og sportsgrene har deres primære fokus på muskel-og kredsløbstræning og glemmer at inddrage hele kroppen. Bindevævet er gået fra at blive opfattet som passivt og uinteressant del af vores krop til at være et emne med stor fokus inden for forskningsverdenen. For bindevævet er kroppens lim og kan have stor betydning for vores sundhed. Forskerne har i de sidste 10 år haft fokus på bindevævet. Det skyldes især, at bindevævet – som man troede ingen betydning havde, men blot var poser omkring musklerne – viser sig at være smækfyldt med nerver. Vores kropsfornemmelse, hvordan vi sanser kroppen og vores omgivelser – man taler om, at det er vores 6. sans.

Bindevævet er det nye i forbindelse med ryg-, skulder- og nakkesmerter, kroniske smerter og dårlig holdning. Svaret på mange dårligdomme ligger gemt her.