Åbningstider:
Man: 9-18
Tirs - Tors: 9-17
Fre: 9-12
D. 10 marts 2016

Udvidet posturologi kursus

Udvidet Posturologi i København i weekenden.

Klinikken er lukket fredag den 11.3. og lørdag den 12.3. grundet kursus i København.

Nyd det gode vejr ♥

Hvad er Posturologi?

Posturologi er læren om menneskets postur/positur/position/ eller et mere almindeligt ord; stilling i rummet og evnen til at stabilisere rummet.

Menneskets stilling er udgjort alene af musklerne, og musklerne har to funktioner.

1. At kunne bevæge sig. Det kaldes en dynamisk evne. Igennem bevægelse genereres energi, muskler kan arbejde som en fjeder. når vi hopper op ad trappen og absorbere energi, når vi hopper ned.

2. At støtte skelettet, så vi kan stå oprejst. Det kaldes muskel tonus.

Vi kan stå op grundet tonus i de inderste muskler. Denne tonus/spændthed kan vi ikke påvirke ved at slappe af eller stå anderledes, den er centralt reguleret fra hjernen.

Halvdelen af os er skæve, når vi står og slapper helt af. Dvs. at nogle toniske muskler er asymmetrisk spændte, mens vi slapper af. Hvorfor det? Fordi hjernen har fået forkerte eller mangelfulde oplysninger om, vandrette og lodrette linjer og har derfor regnet en forkert rumligheds- opfattelse ud, hvilket resulterer i en skæv positur. Dette medfører andre problemer indenfor flg. kategorier. Man kan få smerter af at stå skævt, man kan blive balanceforstyrret, hvilket udarter sig som ør-hed og transportsyge/køresyge og man kan få kognitive problemer, idet al indlæring er knyttet sammen med rumopfattelse.

Tilbage til oversigt

bubble