Åbningstider:
Man: 9-18
Tirs - Tors: 9-17
Fre: 9-12
D. 18 september 2015

Bindevæv

 

1. Hvad skal jeg vide om bindevæv?
Bindevæv er store hinder, der under huden dækker hele kroppen, og mindre hinder rundt om muskler, sener og indre organer. Hinderne kaldes også facsier. Bindevævet er nogle steder kraftigt, som i lænden og om senerne, hvor musklerne sidder fast på knoglerne. Andre steder er det spindelvævstyndt. Bindevævet er fuld af nerveender og dermed et stort indvendigt sanseorgan. Det har forskerne først opdaget for nylig – i mange år har man opfattet bindevævet som en slags "tom" pose.

2. Hvad er typisk for sundt bindevæv?
At du ikke kan mærke det. Når du føler dig generelt godt tilpas, har en følelse af at være let i kroppen og måske kan mærke, at din løbestil er fjedrende og let, så har du med garanti et sundt bindevæv. Føler du dig omvendt stiv og besværet og har mange skader, når du dyrker sport, er det ikke et godt tegn.

3. Hvordan ser usundt bindevæv ud?
Du kan mærke, at den er gal, men ikke selv se det. I et mikroskop kan man derimod tydeligt kende forskel på sundt og usundt bindevæv. I det sunde bindevæv ligger fibrene pænt ordnet på langs og i samme retning, mens usundt bindevæv nærmest ligner filtret garn, hvor fibrene ligger på kryds og tværs. Det kan man også konstatere hos folk, der er blevet opereret, så bindevævet er blevet skåret op og er vokset sammen hulter til bulter. Tykt arvæv kan ikke trænes væk, det kræver ofte dyb bindevævsmassage for at blive bedre.

 

– Når bindevævet har det dårligt, har du det dårligt, populært sagt. Du er måske øm, træt og stiv. Bindevævet/ facsierne sørger for, at der er flow i kroppen. Men de gør mere end det: De forbinder kroppen i en slags elastisk netværk, så der er direkte forbindelse fra din fod op til dit baglår eller fra din skulder ud i armen. Man kan faktisk med en skalpel tage bindevæv ud af en person begyndende nede ved akillessenen op igennem ben, balder og ryg via nakken og frem over kraniet helt ned til pandebenet.

Føler du dig træt, øm og stiv i din krop?

Så tilbyder jeg bindevævsmassage, der afhjælper disse gener.

Tilbage til oversigt

bubblemedia